محافظت از عضو بعد از آسیب در باشگاه چگونه است؟
استراحت :
تا چند روز بعد از آسیب دیدگی یک مفصل، عضله یا لیگامان شما باید استراحت خوبی در آن ناحیه داشته باشید. مدتی بعد از استراحت( 2- 5 روز بعد از آن) میتوانید حرکات کاملا آهسته و آرام را انجام دهید و توجه کنید که از عضو آسیب دیده حین تمرین همچنان محافظت مناسبی به عمل آورید. تمرینات شما نباید بیشتر از آستانه درد بروند. در بعضی از موارد ممکن است شما به وسایل کمکی احتیاج پیدا کنید. این وسایل بسته به نقطه آسیب دیده و شدت آسیب میتوانند متفاوت باشند. بهترین نوع از وسایل کمکی توسط متخصصین ارتوزیست و پروتزیست طراحی و ساخته میشوند. این وسایل مختص شخص شما است و با شرایط بدنی شما هماهنگ خواهند بود.
در حین انجام حرکات آرام مقدار بارگذاری و فشار وارده مهم است. زمانی که شما عضوآسیب دیده ای دارید تحرک زود هنگام بسیار برای شما مفید است( البته تنها طبق نظر و زیر نظر متخصص تمرین یا پزشک ورزشی). بارگذاری تدریجی سبب افزایش بهبود در منطقه آسیب دیده خواهد شد و همچنین از زیاد شدن زمان بازگشت به میادین ممانعت خواهد کرد.
سرما:
قرار دادن یخ بر روی منطقه ملتهب به روند درمان کمک خواهد کرد. قرار دادن یخ همچنین باعث کاهش درد در آن منطقه میشود. متخصص تمرین میتواند کمک کند تا بهترین الگوی یخ گذاری را بشناسید.
فشار:
حین قرار دادن یخ شما میتوانید با استفاده از بانداژ فشار مناسبی را بر منطقه آسیب دیده اعمال کنید. برای این کار بانداژهای سرما نیز کمک کننده اند که هم فشار مناسب و هم سرما به ناحیه آسیب دیده اعمال میکنند.
بالا بردن:
مچ یا زانویی که آسیب دیده را میتوان روی بالشت با متکا قرار داد تا بالاتر از سطح قلب قرار گیرد. همینطور اگر قسمتی از دست شما آسیب دیده است باید دست را کاملا بالاتر از سطح قلب نگه داشت تا پزشک معالج نظر خود را اعلام کند.